Suojaa minäsi, bloggari

Kommentti jättää jälkensä  on kolmenkymmenen blogin kampanja nettikiusaamista vastaanPakko tunnustaa, etten tuntenut noista blogeista edes nimeltä kuin pari, huonosti nekin.

Kampanjassa on mukana hyvin erilaisia blogeja kuin tämä omani tai ne pari pari muuta, joihin nykyisin silloin tällöin kirjoitan.

Enemmän yhteistä ehkä on jo vuosia sitten sulkemani blogin kanssa. Juuri se minulle opetti, miten kovaa peliä bloggaaminen voi olla.

Kiusaaminen kuriin!

Silmäilen nykyisin enimmäkseen yritys-, yhteisö- ja asiantuntijablogeja. Niissä en ole juuri huomannut nettikiusaamista. Saattaahan sitä olla, mutta kiusanhenget eivät ole saaneet kommenttejaan julki.

Nettikiusaaminen on yhtä vakava ilmiö kuin mikä tahansa muukin kiusaaminen. Siksi tahdon tällä kirjoituksella tukea Kommentti jättää jälkensä -kampanjaa.

Blogi = sisältö + kirjoittaja

Jäin miettimään, mikä altistaa jotkut bloggarit ja yleensäkin sosiaalisessa mediassa toimivat ihmiset kiusaamiselle. Psykologeilla ja tutkijoilla varmaan olisi vastauksia valmiina.

Minä järkeilen näin:

  • Blogissa on sisällön ohella keskeistä kirjoittajan persoona.

Jos pistää persoonansa liiaksi peliin, paljastaa siis liikaa omasta sisimmästään, kirjoittajan persoona tavallaan valtaa koko blogin ja sisältö jää sivuun. Silloin kiusanhengille tulee tilaisuus iskeä bloggaajaan ihmisenä.

En ymmärrä saati puolustele kiusaajia missään oloissa. Mietin vain, miten mahdollisimman moni voisi käyttää sananvapauttaan myös blogaten ilman törkykommentoijien häirintää.

  • Torjuisiko kiusaamista se, että kirjoittajan persoonan ja hänen tuottamansa sisällön välillä säilyy tasapaino?

Missään nimessä bloginpitäjän ei kannata päästää kiusaajien ilkeilyjä julki – ainakaan blogin kommentteina. Itse en epäröi sulkea netin roskakuskeja pelistä pois.

 

 

One thought on “Suojaa minäsi, bloggari

  1. Uskon, että olet juuri oikeilla jäljillä. Olen ainakin itse ajatellut, että jostakin tämäntapaisesta voi olla kyse. Jos kirjoittaja suorastaan muuttuu pääaiheeksi, ei ole lainkaan ihme, että tulee persoonaan liittyviä kommentteja.

Comments are closed.