Personal trainer myös kirjoittajalle

Personal trainer kirjoittajalle

Ammattitaitoinen valmennus auttaa kirjoittamisessa siinä missä fyysisen kunnon kohennuksessa. Mutta mitä personal trainer kirjoittajalle saa maksaa?

Korona-ajan erikoisuuksiin kuuluu se, että kirjoittajat ovat kyselleet itselleen henkilökohtaista valmennusta enemmän kuin koskaan ennen.

Syitä voi lähinnä arvailla:

  • Viime vuosina on opittu ostamaan yksilövalmennusta monenlaisiin asioihin – esimerkiksi liikuntaan, ravitsemukseen, sijoittamiseen ja henkiseen kasvuun.
  • Kiire ei ehkä etätöissä kiristä kaikkia ihan yhtä tiukloille kuin toimiston hyörinässä; on aikaa ja voimia miettiä myös itsensä kehittämistä.
  • Poikkeukselliset olot pistävät miettimään asioita uudelta kantilta, myös omaa osaamista.
  • Monilla näyttää virinneen myös unelma uudenlaisesta urasta.

Ehkä on myös alettu – koronasta riippumatta – entistä yleisemmin ymmärtää, että taito tuottaa hyvää tekstiä eri tarkoituksiin on vahva valtti työmarkkinoilla.

Omaan vai firman piikkiin?

Perinteisesti yksilöllistä kirjoitusvalmennusta on ostettu eniten johtajille. He haluavat edelleen opit tiiviissä paketissa ja tiukasti omiin tarpeisiinsa räätälöityinä.

Nyt yksilövalmennusta kyselleiden tilanteet ja taustat ovat olleet vaihtelevampia:

  • Suurin osa on ajatellut maksattaa viulut työnantajallaan ja jotkut siinä onnistuneetkin.
  • Muutamat ovat päättäneet vakinaisesta työsuhteestaan huolimatta satsata omaa aikaansa ja rahaansa.
  • Yksinyrittäjillä ei yleensä muuta mahdollisuutta olekaan kuin kustantaa täydennyskoulutus itse.
  • Työttömät ovat tahtoneet parantaa omaehtoisesti osaamistaan ja sitä kautta kilpailukykyään työmarkkinoilla
  • Eläkeläiset ovat kertoneet hakevansa kirjoittamisesta henkistä sisältöä elämäänsä, jotkut myös lisäeuroja.

Ei ole huono ajatus satsata itse omaan osaamiseensa. Toisaalta erilaisten epätyypillisten työsuhteiden yleistyessä on sekin vaara, että jotkut yritykset ja yhteisöt alkavat vyöryttää työntekijöiden niskoiltaan velvoitteita, jotka kaiken järjen mukaan kuuluisivat niille itselleen.

Mitä valmennus saa maksaa?

Olen hiljattain paketoinut yksilöllisen kirjoitusvalmennuksen palveluja uudelleen.

Ylivoimaisesti eniten päänvaivaa aiheutti hinnoittelu. Mitä personal trainer kirjoittajalle voi maksaa?

Järki sanoo, ettei ajankäytöstään voi laskuttaa yhdeltä ihmiseltä samaa kuin yritykseltä tai yhteisöltä, joka kouluttaa yhdellä kertaa isoa joukkoa. Mutta sama järki vaatii, ettei sotke valmennusbisnekseen hyväntekeväisyyttä.

Onneksi verkko tarjoaa monia mahdollisuuksia virtaviivaistaa sekä osto- että toimitusprosessia. Pelkästään verkkokauppa säästää merkittävästi resursseja, jotka perinteisellä tavalla toimien kuluisivat esimerkiksi tarjousten tekoon ja laskutukseen.

Itse maksavan asiakkaan kannattaisi verrata kirjoitusvalmennuksen hintoja esimerkiksi niihin, joita maksaa kampaajalle. Kai pään sisäpuolen treenaus saa sentään saman maksaa kuin ulkopuolen trimmaus. Ja pikkuisen enemmänkin; onhan kirjoitusvalmennuksen vaikutuskin toivottavasti pitempikestoinen kuin hiustenkäsittelyn.

Sattui muuten netissä taannoin silmiin blogipostaus, jossa pohditaan niiden varsinaisten personal trainereiden hinnoittelua.