Vanha blogi väistyy uusien tietä

On aika päättää tämä Vaikuttavaa!-blogi ja aloittaa uusi, luultavasti kaksikin.

Olen blogannut yli kymmenen vuotta, kesästä 2007 alkaen. Alku oli upeaa aikaa: tunsin löytäneeni itselleni sopivan ilmaisumuodon ja uudelleen koko kirjoittamisen riemun.

Kymmenessä vuodessa blogit ovat vaihtuneet ja kirjoitusinto aaltoillut. Tasaista taival ei ole ollut – ei laadultaan eikä määrältään, ei blogissa eikä elämässä.

Vaikuttavaa! on tähänastisista blogeistani pitkäikäisin. Se ehti ilmestyä kolmessa eri ympäristössä. Osa kirjoituksistakin on jäänyt matkan varrelle eikä ole enää tässä osoitteessa tarjolla.

Kuivaa kautta

Viime vuodet Vaikuttavaa!-blogi on kitunut henkitoreissaan. Ei ole huvittanut postata.

En ole tätä ennen saanut aikaiseksi edes kunniallisia hautajaisia, vaikka sellaisia muille bloginpitäjille suosittelen, kun tekstejä ei enää synny.

Kirjoittaminen jäi samaan aikaan kaiken kaikkiaan aika vähiin. Meilejä, PowerPoint-esityksiä ja koulutusohjelmia syntyi kyllä tuhatmäärin mutta ei ’oikeita’ tekstejä.

Jonkinlainen blogin korvike tuli Facebook-sivusta Kirjoituskoulu Alasilta. Se täyttää muuten ensi huhtikuussa kahdeksan vuotta.

Verkkokurssi opetti

Viimeiset pari vuotta ilmassa on ollut enteitä siitä, että rakkauteni kirjoitustyöhön saattaisi roihahtaa uudelleen täyteen paloon. On niitä oireita tallentunut jonkin verran jo pilvipalvelun kansioihinkin

Tämän syksyn aikana kirjoitin viisi ensimmäistä osaa verkkokurssiin Kirjoituskoulu verkossa. Paljon niissä teksteissä on vielä hiomista, mutta pilotoimaan on päästy. Vaikka kukaan muu ei tuolla kurssilla oppisi mitään, niin kouluttajan se kuitenkin opetti uudelleen kirjoittamaan.

Tuntuu siis luontevalta perustaa uusi blogi juuri Kirjoituskoulu verkossa -palveluun, sen julkiselle puolelle. Aihepiirin olen rajannut tiukemmin kuin tässä vanhassa blogissa.

Tiukasta rajauksesta johtuu, että saatan tarvita piakkoin toisenkin blogin. Parasta kuitenkin katsoa rauhassa, miten pitkälle into kantaa.

Kiitos ja näkemiin!

Tämän blogin postaukset jäävät vielä vähäksi aikaa saataville, mutta pian ne joutavat jonnekin oman arkistoni kätköihin.

Kiitokset lukijoille vuosien varrelta! Teitä on ollut ajoittain paljon,

Tervetuloa lukemaan Tekstin tarinat -blogia!

Jälkikirjoitus 12.9.2019

Syyskuussa 2019 blogi palasi vanhalle paikalleen. Samasta osoitteesta löytyvät nyt:

  • vanha Vaikuttavaa!-blogi (10.2.2013–23.11.2017)
  • Tekstin tarinat -blogi (22.11.2017–7.4.2019)
  • uusimmat postaukset 12.9.2019 alkaen.

Osa kuvista ja kommenteista on siirroissa kadonnut. Rikkinäiset linkit vanhemmissa kirjoituksissa kuuluvat asiaan: kaikki sivut, joihin olen aikanaan viitannut, eivät enää ole luettavissa.