Somessa vara valita

Olen tuskin ainoa, joka pohtii, mitä somessa ehtii ja tahtoo. Valintoja on tehtävä.

Vaihtoehdot näyttävät olevan paremmin tyyppiä sekä että kuin joko tai.  On vaikea muistaa, että aikaa on rajallisesti – ja että elämää on muuallakin kuin somessa.

Tästä päivästä saattaa tulla käännekohta some-elämässäni. Ainakin yritän elää niin kuin opetan: luopua jostakin vanhasta, jotta uudelle tulisi tilaa.

Facebookista Twitteriin

Kirjoituskoulu a la Alasilta täyttää tänään – Mikael Agricolan ja suomen kielen päivänä – viisi vuotta. Sen kunniaksi lopetan joka-aamuiset kirjoitusoppini Facebookissa ja siirrän ne Twitteriin. Jos muutosta ei muuta iloa ole, niin ainakin tekstit lyhenevät.

Kuvittelin etukäteen, että ehtisin valmistautua muuttoon huolella, vähän harjoitellakin Twitter-opetusta. Sairastuminen sotki tuon kuten niin monet muutkin suunnitelmat.

Olin Twitterissä kohtalaisen aktiivinen muutama vuosi sitten mutta kyllästyin. Nyt sinne on tullut paljon uusia mielenkiintoisia ihmisiä ja tahoja, joten uskon viihtyväni paremmin.

Instagram on myös kiinnostanut jo pitemmän aikaa. Odottakoon nyt kuitenkin vielä hetken aikaa.

Blogi herää henkiin

Kun remonttiin ryhdyin, ajattelin herätellä myös tämän blogin talviunilta.

Hiljaiseloon ei ole ollut muuta syytä kuin tuo mainittu sairastelu. Kirjoittamisen palo on pysynyt vähintään ennallaan. Sairaalassakin ideoin pitkän listan postausaiheita. Ehkä niistä jotkut joskus toteutuvatkin.

Kun ei ole kuukausiin päässyt kunnolla kirjoittamaan, polte on jo aikamoinen. Mielessä on pyörinyt myös erinäisiä uudistuksia, joita tahtoisin tehdä tähän blogiin. Tartun niihin vasta, kun olen päässyt kirjoittamisen vauhtiin.

Luultavasti blogista tulee jollakin tavalla osa Kirjotuskoulua. Ennen sitä minulla on kuitenkin paljon muuta kirjoitettavaa.

Aion kertoa lähipäivinä esimerkiksi siitä, miltä tuntuu, kun kirjoittaja ei yhtäkki pystykään kirjoittamaan eikä lukija lukemaan.