- Kirjoituskoulu Alasilta - https://www.alasilta.fi -

Kirjoituskoulua koko bisnes

– Jokaisen menestystarinan takana on muutos, väittää mainosteksti, jota olen vuosikymmenet kuljettanut mukanani huoneentauluna.

Uudistua pitää tietysti pikkuhiljaa, jos aikoo ollenkaan pysyä mukana maailmanmenossa. Välillä muutoksen pitää olla melkein mullistus, jos tahtoo nauttia elämästä. Nyt on pienen mullistuksen aika.

Yritystoiminta uuteen uskoon

Jouluviikosta loppiaiseen on koulutusalalla perinteisesti mahdollisuus hengähdystaukoon. Sen aikana ehtii aina päivittää palveluja ja valmistautua muutenkin kevätkauden töihin.

Tällä kertaa viimeistelin joulutauolla muutokset, jotka ovat muhineet yritystoiminnassani jo vuoden parin ajan:

Asiakkaille muutos ei ole kovin suuri. Vain Scription avoimia koulutuksia ja maksuttomia palveluja joku on saattanut jäädä kaipaamaan.

Paljon useammat toivottavasti huomaavat, että koulutusten ja valmennusten laatu paranee, kun turha byrokratia ja puuhastelu eivät enää niele resursseja. Myös kustannukset ja sitä kautta hinnat ovat keventyneet.

Jäähdyttelyä vai kiihdyttelyä?

Onko kysymys siis ikääntyvän yrittäjän jäähdyttelystä?

Saahan asian niinkin nähdä. Omaa aikaa ainakin on muutosten ansiosta reilusti enemmän kuin kymmeneen vuoteen.

Vähintään yhtä paljon muutos kuitenkin on kiihdyttelyä. Kirjoituskoulu rynnistää nyt Facebookista oikeaan bisnekseen. Itse omistaudun sille, minkä parhaiten osaan ja mitä rakastan: koulutus- ja kirjoitustyöhön.

Vappuna, kun Töölönkadun pysäköintilaitoksen työmaa oli vienyt työrauhan Scription tutusta toimistosta, päätin pitää puolen vuoden tuumaustauon. Nyt ajatukset ovat kypsyneet. Entiseen ei ole ikävä.

Hymyä tekstiin ja kirjoitustyöhön

Vanhat tutut palvelut ovat pääosin edelleen tarjolla. Valintakin on toivottavasti tilaajille hieman helpompaa kuin ennen.

Luvassa on myös uutta. Ensimmäisenä esimerkkinä siitä ovat virkistystunnit. Ne ovat lyhyitä koulutustuokioita, jotka rohkaisevat kirjoittajia hyödyntämään ja kehittämään vahvuuksiaan ja luovuuttaan. Tarkoituksen on löytää keveyttä ja myönteistä mieltä sekä kirjoittajien että lukijoiden elämään.

Facebook-sivu jatkaa, blogi virkistyy

Koko bisnekselle nimen antanut Facebook-sivu jatkaa suunnilleen entiseen tapaan:

Vaikuttavaa!-blogi on tarkoitus saada taas vauhtiin. Olkoon tavoite alkuun vaikkapa yksi postaus viikossa. Blogin arkistoa aiemmilta vuosilta on lähipäivinä tulossa tähän samaan verkkopalveluun.

Twitteristä en ole jaksanut enää aikoihin innostua. Kerron joskus, mistä se on saattanut johtua. Alkuvuodesta voisin taas yrittää.

Pysy taajuuksilla, lukija hyvä!