Kirjoituskoulua koko bisnes

– Jokaisen menestystarinan takana on muutos, väittää mainosteksti, jota olen vuosikymmenet kuljettanut mukanani huoneentauluna.

Uudistua pitää tietysti pikkuhiljaa, jos aikoo ollenkaan pysyä mukana maailmanmenossa. Välillä muutoksen pitää olla melkein mullistus, jos tahtoo nauttia elämästä. Nyt on pienen mullistuksen aika.

Yritystoiminta uuteen uskoon

Jouluviikosta loppiaiseen on koulutusalalla perinteisesti mahdollisuus hengähdystaukoon. Sen aikana ehtii aina päivittää palveluja ja valmistautua muutenkin kevätkauden töihin.

Tällä kertaa viimeistelin joulutauolla muutokset, jotka ovat muhineet yritystoiminnassani jo vuoden parin ajan:

 • Brändinä on tästä eteenpäin Kirjoituskoulu Alasilta. Scription nimi väistyy taka-alalle, vaikka yritys jatkaa.
 • Keskityn entistä enemmän valmennuksiin ja koulutuksiin. Konsultointia teen vain hyvin valikoiden. Esimerkiksi editointipalvelut ja viestinnän laatuselvitykset putoavat tarjonnasta kokonaan pois.
 • Pari vuotta testatut koulutusvideot siirtyvät Scriptiolta Alasilta Oy:lle, joka omistaa enemmistön Scription osakkeista. Luvassa saattaa olla muutakin oppimateriaalia.
 • Toimisto, oma koulutustila tai vakinainen henkilöstö eivät sovi uuteen kuvioon. Verkostomainen toimintatapa antaa parhaat mahdollisuudet sellaiseen yrittämisen vapauteen, josta minulla on aiemmilta vuosilta kokemusta.

Asiakkaille muutos ei ole kovin suuri. Vain Scription avoimia koulutuksia ja maksuttomia palveluja joku on saattanut jäädä kaipaamaan.

Paljon useammat toivottavasti huomaavat, että koulutusten ja valmennusten laatu paranee, kun turha byrokratia ja puuhastelu eivät enää niele resursseja. Myös kustannukset ja sitä kautta hinnat ovat keventyneet.

Jäähdyttelyä vai kiihdyttelyä?

Onko kysymys siis ikääntyvän yrittäjän jäähdyttelystä?

Saahan asian niinkin nähdä. Omaa aikaa ainakin on muutosten ansiosta reilusti enemmän kuin kymmeneen vuoteen.

Vähintään yhtä paljon muutos kuitenkin on kiihdyttelyä. Kirjoituskoulu rynnistää nyt Facebookista oikeaan bisnekseen. Itse omistaudun sille, minkä parhaiten osaan ja mitä rakastan: koulutus- ja kirjoitustyöhön.

Vappuna, kun Töölönkadun pysäköintilaitoksen työmaa oli vienyt työrauhan Scription tutusta toimistosta, päätin pitää puolen vuoden tuumaustauon. Nyt ajatukset ovat kypsyneet. Entiseen ei ole ikävä.

Hymyä tekstiin ja kirjoitustyöhön

Vanhat tutut palvelut ovat pääosin edelleen tarjolla. Valintakin on toivottavasti tilaajille hieman helpompaa kuin ennen.

Luvassa on myös uutta. Ensimmäisenä esimerkkinä siitä ovat virkistystunnit. Ne ovat lyhyitä koulutustuokioita, jotka rohkaisevat kirjoittajia hyödyntämään ja kehittämään vahvuuksiaan ja luovuuttaan. Tarkoituksen on löytää keveyttä ja myönteistä mieltä sekä kirjoittajien että lukijoiden elämään.

Facebook-sivu jatkaa, blogi virkistyy

Koko bisnekselle nimen antanut Facebook-sivu jatkaa suunnilleen entiseen tapaan:

 • Joka kuukaudella on oma teemansa.
 • Oppihetkiä on työkausien aikana luvassa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.
 • Maanantaisin ja perjantaisin ilmestyy muita päivityksiä – luultavasti mainospalojakin.

Vaikuttavaa!-blogi on tarkoitus saada taas vauhtiin. Olkoon tavoite alkuun vaikkapa yksi postaus viikossa. Blogin arkistoa aiemmilta vuosilta on lähipäivinä tulossa tähän samaan verkkopalveluun.

Twitteristä en ole jaksanut enää aikoihin innostua. Kerron joskus, mistä se on saattanut johtua. Alkuvuodesta voisin taas yrittää.

Pysy taajuuksilla, lukija hyvä!

2 comments

 • Oho, mielenkiintoista! Onnea uuteen! Pitää sanoa, että Facebookin kirjoituskoulusta saa kyllä timanttista tietoa kirjoittamisesta. Kunpa useammat hoksaisivat seurata.

  • Anja Alasilta

   Kiitos, Eeva! Mukavaa, että sinä olet pysynyt Kirjoituskoulun Facebook-sivulla niin sinnikkäästi mukana – vuodesta toiseen.