Vaikuttavaa!

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/alasilta/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/alasilta/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/alasilta/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/alasilta/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/alasilta/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/alasilta/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Edessä muutto - ehkä myös muutos

Vaikuttavaa! syntyi siihen aikaan,
kun ensimmäisen iPhonen ostin.

Tämä on tällä saitilla Vaikuttavaa!-blogin 352. ja samalla viimeinen postaus. Seuraavat kirjoitan jo Wordpress-alustalle.

Edellisen kerran blogi muutti marraskuussa 2009. Se lähti omille teilleen Scriptio.fi-sivustolta, jossa edelleen on nähtävillä alkuaikojen arkisto. Siellä kirjoituksia on 159.

Yhteensä on siis kertynyt jo yli 500 postausta.

Sopivan sovinnaista

Vaikuttavaa!-blogi näki päivänvalon 13.8.2008. Ensi elokuussa voin, jos muistan, viettää 5-vuotisjuhlaa. Bloggarin urani alkoi tosin jo hieman aiemmin.

Alkuajan kirjoituksia selatessani huomasin, että Vaikuttavaa! avautui lähes samaan aikaan, kun sain ensimmäisen iPhonen.

Noilla kahdella asialla ei sinänsä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Havainto auttaa kuitenkin hahmottamaan aikaa.

Puhelimen merkkiä en ole aikeissa vaihtaa. Apple näyttää päinvastoin jatkuvasti vahvistavan asemiaan minun hovihankkijanani. Merkkiuskollisuuttani tuskin horjuttaa se, että iPhone ja iPad eivät ole enää cool teinien keskuudessa...

Kovin cool ei ole enää blogikaan. Jo vuosia sitten päättelin, että netin toisen aallon ilmiöistä juuri se on minulle sopivan keski-ikäinen ja -luokkainen, sovinnainen ja simppeli.

Uusia houkutuksia

Vaikka olenkin omaksunut sosiaalisen median hitaasti, Facebookiin ja Twitteriin olen sentään jo ehtinyt mukaan. Ne ovat kumpikin vuorollaan hieman horjuttaneet blogin asemaa elämässäni.

Twitterissä pyörin muutaman kuukauden melko ahkerasti. Sitten huomasin, ettei se sovi minulle. Kun on taipumus muutenkin hajottaa huomiotaan yhtä aikaa liian moneen suuntaan, keskittymisestä ei ollut enää tietoakaan.

Nyt tviittailen hyvin harvakseltaan. Tilanteen voisi muuttaa se, että keksikin Twitteriin jonkin motivoivan ja merkityksellisen idean. Vielä en ole sellaista löytänyt.

Facebookissa olen mukana tiiviimmin. Siitä pitää huolen ennen kaikkea Kirjoituskoulu a la Alasilta. Lisäksi ylläpidän harrastukseksesi kolmea muuta Facebook-sivua. Niistä kaikkein mieluisin on Värivitamiini, jossa toimin kehitysvammaisen sisareni avustajana.

Sanomisen vapautta

Tällekin saitille lensi pärskeitä bloggarin urani myrskyisimmistä vaiheista.

Siitä, että privaattiblogiini Sydän paikaltaan iski sensuurin kylmä koura, tuskin toivun koskaan. Enkä toivokaan toipuvani. Sananvapautta osaa todella arvostaa vasta, kun sen on vaarassa menettää.

Toisaalta viime vuosina olen kokenut runsain mitoin myös kirjoittamisen iloa.

Aiemmin toivoin aina, että pystyisin lukemaan mahdollisimman vanhaksi. Iän karttuessa toivelista näyttää kasvavan: olisi hienoa, jos voisi kirjoittaa vaikkapa blogia vielä silloinkin, kun työelämä on jo jäänyt kauas taakse.

Muodon aika muuttua

Vaikuttavaa! siis jatkaa edelleen. Toivon, että uusi ympäristö auttaa minua uudistumaan myös kirjoittajana.

Valitsin blogin ulkoasumallin niin, että se kannustaisi minut kirjoittamaan edes hieman eri tavalla kuin ennen. En lupaa lopettaa pitkiä postauksia. Toivon kuitenkin, että niiden rinnalle tulisi myös lyhyitä juttuja.

Vaikuttavaa! alkaa ilmestyä seuraavasta postauksesta lähtien osoitteessa

  • www.vaikuttavaa.fi


Uusimpaan kirjoitukseen on aina linkki myös Scription kotisivulla. Entiseen tapaan jaan sitä myös Twitterissä ja Facebookissa.

Jonkin aikaa uuteen blogiin löytää myös tämän sivuston kautta.

Toivottavasti tiemme eivät eroa, lukija hyvä.


 

Kommentit

Sinä ja twitter

Voit hyötyä twitteristä vaivattomasti kun laitat blogisi päivitykset näkymään twitterissä twitterfeed.comin kautta.

Minä ja sosiaalinen media

Zepa, kyllä minä blogipäivitykset olen Twitteriin pistänytkin. Se vain on aika itsekeskeinen tapa osallistua.

Merja, aina hienoa, kun joku ilmoittautuu julkisesti lukijaksi.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><h1><h2><h3><h4><h5><h6><br><br/><p>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista